fredag 28 december 2012

Pizza med fläskfilé, gorgonzola och bearnaisesås

När jag var lite beställde vi inte helt sällan pizzan "Ida" från pizzeria Valentino här i Borås. Den innehålle tomat, ost, champinjoner, oxfile, gorgonzola och bearnaisesås. Ikväll tänkte jag ge mig på att göra en variant av den fast med fläskfile.  Erlendurs kommentar efter första tuggan; "jäklar va gott det här va". Och det var det!

Pizza med fläskfilé, gorgonzola och bearnaisesås

Pizzabotten
2 ägg
0,25 dl matolja
1,5 dl vatten
1tsk salt
2½ msk fiberhusk
Topping
1½ dl krossade tomater
100g riven ost
300g fläskfile
100g färska champinjoner
75g gorgonzolaost
Bearnaisesås (vi hade Lohmanders)
Oregano
Vitlökspulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Höj ugnen till 250 grader de sista minuterna.

Under tiden pizzan är i ugnen så skär fläskfilen i tunna skivor och stek med salt och peppar. Skiva även champinjonerna.

Bred på tomatkross på pizzan. Strö sedan över riven ost. Lägg sedan på fläskfile och championjoner, gorgonzola. Krydda med lite vitlökspulver och ordentligt med oregano. Grädda pizzan 15-20 minuter. Klicka på bearnaisesåsen när det är 5-10 minuter kvar av grädddningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar