tisdag 11 december 2012

Köttfärslimpa och vitkål i gräddsås

Gårdagens kvällsmat är en rätt som man bli lika förvånad varje gång när man äter den för den är så förbaskat god! Riktig äkta husmanskost a la LCHF! Vitkålsreceptet har jag hittat här. Köttfärslimpa är dessutom det absolut enklaste man kan göra av köttfärs och kan fyllas och varieras hur mycket som helst. Denna gången körde jag en enkel variant med bara lök, less is more.  För att få lite färg på tallriken kokade jag även lite morötter till.


  
Köttfärslimpa LCHF
500 gram köttfärs
½ gul lök
1 ägg
½ dl grädde
smaka av med salt, peppar & vitpeppar

Hacka löken och blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål tills det blir er smet.
Smaka av med salt, peppar & vitpeppar.
Forma smeten som en limpa i en form och sedan in i ugnen på 200 grader i 45 min

Vitkål i gräddsås
500 g vitkål
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
0,5 msk oxfond
Soja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skär vitkålen i mindre bitar och stek i rejält med smör tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt grädden, creme frachen och fonden. Låt puttra tills vitkålen är mjuk. Smaka av med soja, salt och peppar.

Servera tillsammans med ex köttbullar eller köttfärslimpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar