Köttfärspaj LCHF
Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g rumstempererat smör
1 ägg
1/2 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g rumstempererat smör
1 ägg
Fyllning:
500g
köttfärs
1st
gul lök
2st
vitlöksklyftor
250g champinjoner
3
msk tomatpure
1
msk soja
1st
hönsbuljongtärning
2dl
vatten
Chiliflakes
Chilipulver
Timjan
Svartpeppar
Täcke:
3
st tomater
125g cantadou paprika och chili
2dl creme fraiche
4msk
majonäs
150g
(2-3dl) riven ost
Blanda mandelmjöl, sesamfrön och fiberhusk. Tillsätt
övriga ingredienser och blanda ihop ordentligt. Tryck ut degen i en smord en smort form (ca 25
cm). Stick hål i botten med en gaffel på några ställen. Sätt in i kylen i minst
en halvtimme (det gör att skalet håller formen bättre). Grädda pajskalet i 7-8
minuter, 200 grader, tills det börjar få färg..
Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen, champinjonerna och
pressad vitlök. Tillsätt tomatpure, soya, buljongtärning, vatten och kryddor.
Häll på vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15
minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i
pajskalet.
Skär tomaterna
i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen. Blanda crème fraiche, cantadou
majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills
ytan fått fin färg.
Servera med grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar