onsdag 5 december 2012

Färskostöverbakad lax med pepparrot

Kvällens mat blev färskostöverbakad lax med smak av pepparrot. Återigen ett recept som kommer från Saras matkasse, ett recept vi gjort flera gånger sedan vi testade det första gången. Enkelt recept med få ingredienser, perfekt en vardagskväll.

Tillbehören kan man ju variera i det oändliga; vi brukar äta tillsammans med blomkåls- eller broccolimos. Ikväll blev det vad som fanns hemma i kylen; brysselkål och en kall sås gjord på turkisk yoghurt och lite pepparrot. Jättegott!!

Färskostöverbakad lax 2 pers
2 laxfileer
50-75g färskost
2-3 tsk pepparrot
50 riven ost
Salt 
Peppar

Blanda ihop färskost, pepparrot och riven ost. Skär en skår i mitten på laxen och fyll med färskoströran. Salta, peppra och tillaga i ugnen ca 20 min, 200grader. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar