onsdag 23 januari 2013

Nannahs fröknäcke

Knäckebröden var slut och det är något som alltid måste finnas hemma hos oss. Perfekt som mellanmål, frukost eller som tillbehör till tapasbordet eller soppan. Igår gjorde jag efter ett nytt recept som gav två plåtar så nu har vi så det räcker länge! Receptet hittade jag här. Smaksatte med lite flingalt och timjan (strö på innan gräddning).


Nannahs fröknäcke
200 g solrosfrö
50 g hela linfrön
50 g sesamfrön
50 g kruskakli
2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten
Rör samman alla ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter. Bred ut på bakplåtspapper på två plåtar och dela varje deg i 16 bitar med tex pizzaslicer.
In i ugnen på 160 g, varmluftsugn (båda plåtarna) i 1 timme, 10 minuter.  Byt plats på plåtarna 2 ggr under tiden.
Förvara torrt i rumstemperatur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar