fredag 11 januari 2013

Lax och broccoli med spenat och gorgonzolasås

Ikväll gjorde jag en gratäng med lax och broccoli med en smaskig sås med spenat och gorgonzola. Fick inspiration av ett recept ni hittar här men har gjort om det en del och gjort det som en gratäng.


2-3 portioner
300 g laxfilé
½gul lök
1 dl crème fraiche
75 g gorgonzolaost
250g fryst bladspenat
1/2 dl torrt vitt vin
salt, grovmald svartpeppar

250g färsk broccoli

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör, lägg ner spenaten och låt koka in lite. Rör ner crème fraichen. Lägg ner gorgonzola i bitar och tillsätt vinet. Koka upp och låt småputtra 10-15 min, smaka av med salt och peppar.

Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.


Skär laxen i bitar och lägg i bottten på en ignsform tillsammans med broccolin. Häll över spenat och gorgonozolasåsen.


Gratinera i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar