tisdag 1 januari 2013

Lammstek

Idag, nyårsdagen, är ju stora pizzadagen. Men med hemlagad pizza x 2 på mindre än en vecka så blev det ingen pizza hos oss. Nä, hos oss serverades det lammstek med rättikagratäng, gräddsås och brysselkål. Mycket godare än så blir det inte! Receptet på lammsteken nedan har jag fått av min vän Lina.




Lammstek
1,5 kg lammstek
½ kruka rosmarin
½ kruka timjan
4-5 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar

Putsa steken fin, om den "glipar " ta ett snöre och knyt ihop den. Gör små hål med kniven och peta ner vitlöksklyftor + rosmarin, timjan . Kan även läggas i "glipan" om det nu finns.

Salta och peppra, bryn den runt om i smör på högvärme,så den får färg.

In med stektermometer, 175 grader i ugn, ca 1,5 timma. Om ni vill ha den rosa ta ut på ca 60-62 grader. Annars 65-70. Låt vila 20-30 minuter innan servering.

Gör gärna sås på stekskyn. Tillsätt grädde, salt, peppar och rödvin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar