tisdag 22 januari 2013

Hamburgerbröd

Sist vi åt hamburgare skulle jag göra bröd men de blev helt misslyckade, inte ens ätbara... Men skam den som ger sig! Ikväll gick jag på ett nytt recept, egentligen är det ett vanligt frukostfrallerecept men jag strödde på lite sesamfrön och vips så var de perfekta hamburgerbröd. Jättegott bröd som verkligen kommer att göra igen, såväl som till frukostfrallor som till hamburgerbröd. Receptet hittade jag här.

HAMBURGERBRÖD 6st
1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl bakepro
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl creme fraiche
0,5 dl vatten
2 msk smält kokosfett

Sesamfrön som garnering
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl, låt smeten svälla ca 10 minuter. Klicka ut 7-8 klickar på en plåt och forma eventuellt till med lite fuktiga händer. Grädda i 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt bröden svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar