söndag 27 januari 2013

Gratinerad getost

Har varit sugen på getost hela helgen så idag kunde jag inte låta bli att köpa en bit till kvällsmat. Förbaskat gott att gratinera i ugnen. Gratinerade getosten på vitt formbröd som jag inte åt upp men sist när jag lade osten direkt på plåten så rann den bara iväg...


Gratinerad Chevre
2 skivor vitt formbröd  
2 skivor chevre
ebv lite honung

Skär brödskivorna runda efter ostens form och stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat. Om du inte vill ha kvar den vita kanten, skär ett snitt i kanten på varje ostskiva så är de lätta att dra bort efter gratineringen. 

Lägg osten på brödet och gratinera i ugn. 250 grader tills osten blir brun och precis börjar smälta, ca 5-10 minuter. 

Jag ringlade på ytterst lite houngung på för att få lite sötma men det kan uteslutas. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar