fredag 4 januari 2013

Hamburgare

Gjorde vansinnigt goda och saftiga hamburgare till kvällsmat ikväll. Till burgarna serverades det sallad, tomat, gurka , ost, dressing och aioli. Dressingarna var färdigköpta den här gången. Hade däremot gjort hamburgerbröd men det var något jäkla skitrecept jag fått tag på så dom var bara att slänga... bättre lycka nästa gång! Hamburgarna blev iaf som sagt fabulous. Kan nog varit de godaste jag gjort!

Hamburgare LCHF 4st400 g nötfärs
1 ägg
1dl vispgrädde

1msk fibrex
½ gul lök
1 tsk oxfond
1 tsk sambal oelek
 ½ tsk soja
½ tsk dijon senap
Salt

Peppar 

Häll upp grädden och i en skål. Lägg i fibrexen, samba oeleken, sojan, fonden, dijonen och kryddorna. Blanda. Låt röran dra sig 5-10 minuter. Hacka under tiden löken. Blanda ner blandfärsen och löken i röran. Blanda väl. Tillsätt ägg. Rör om ordentligt. Låt smeten vila 10 minuter. Forma hamburgarna med handen. Smält sedan smör i en stekpanna och stek burgarna på medelhög temperatur ca 3-5 minuter på varje sida.  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar