söndag 6 januari 2013

Mums mums

Blev sugen på att testa att göra något nytt LCHF-bakverk nu i helgen. Valet föll på mums mums. Skillnanden på "vanliga" hemmagjorda mums mums och LC är ju faktiskt bara sockret, som jag bytta ut mot steiva strö. Blev perfekta små godbitar till kaffet /thet. Enkla att göra också. Receptet hittade jag här.


Mums mums
2 äggvitor
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokande vatten
9 gelatinblad
1 dl stevia strö
1 tsk vaniljpulver
Kokosflingor och kakao
 
Gör så här:
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 min
2. Vispa ihop äggvitor, sötning, kallt vatten och vaniljpulvret
3.  Koka upp vattnet och lös upp gelatinet och häll detta långsamt ner i äggviteblandning under vispning med el-visp.
4. Vispa i 30 minuter.
5.  Bottna en långpanna ca 25×30 med kokos-kakao blandningen. Häll över äggviteskummet och täck med samma blandning, ställ kallt i 8 timmar.
6. Skär kuber eller rutor och doppa kanterna i kokos-kakao blandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar